Пратиха затворник да хвърли боклук, той не се върна !

Охраната на бургаския затвор е била вдигната на крак късно снощи заради парадоксален случай.

Лишен от свобода, на който дежурните надзиратели явно са имали доверие, е пуснат извън корпуса, за да хвърли боклук в казаните на метри от портала. Пандизът в Бургас се намира на ул. „Индустриална”, която отвежда към кв. „Победа”, около него има производствени бази и жилища.

„Добрият” затворник обаче вместо да се върне, драснал по една от уличките и бързо потънал в тъмнината. Шокирана от неочакваното развитие на събитията, охраната се опитала първоначално да реши проблема със собствени сили и загубила около час. Едва по-късно е уведомена и полицията.

Пандизчията не успял да се отдалечи много, спипан е на няколко преки.

Все още няма официална информация по случая. Шефът на затвора Бранимир Мангъров не отговаря на телефона си. От „24 часа” са направили запитване и до пресцентъра на правосъдното министерство.

“Стана въпрос за пренебрегване на основни правила, това не може да бъде отминато без санкции”, коментира спец по сигурността.

Според запознати не е изключение лишени от свобода, ангажирани по поддръжката, да напускат сградата на затвора. Досега изцепки обаче не е имало.

Масови са случаите на затворници, пуснати в отпуск, които не се прибират в регламентираното време, както и такива, които работят на външни обекти и се отклоняват от тях. По закон те се обявяват за избягали.

Преди време имаше опит за истинско бягство от крилото на доживотниците, но то завърши с провал.

Може да харесате и