fbpx

Пловдивски лекари извадиха тумор с размери на човешка глава

Огромен тумор извади от корема на 66-годишен пациент от Пазарджишка област екипът на отделението по Урология към пловдивска болница.

Формацията е с размери на човешка глава и била обхванала пикочния мехур, дебелото черво и други органи в коремната кухина, стигаща чак до диафрагмата, посочиха уролозите – д-р Артур Сарачев, д-р Васил Ангелов и д-р Димитър Матеев.

Операцията е продължила повече от 6 часа. В хода на интервенцията на специалистите се налага да потърсят съдействие от известния съдов хирург проф д-р Васил Анастасов, дългогодишен ръководител на клиниката в УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив. Образуванието притискало голям кръвоносен съд в тазовата област, което наложило интервенция и върху него.

„Чувствам се много добре! Не знам как ще се отблагодаря на лекарите! Те направиха чудо за мен и ето отново съм на крака! – това каза 66-годишният Петър Динев при изписване от отделението през сълзи на благодарност.

Главоболията на мъжа започват през ноември – тогава за първи път той преживява затруднения при уриниране. Като всички пациенти той се надявал, че проблемът е временен и ще мине от само себе си, още повече че продължавил само няколко дни. Дискомфортът обаче се появил отново в края на януари и тогава Петър започва да търси информация от близки и приятели при кой лекар да отиде, след което веднага заминава за Пловдив.

Оплакванията на пациента бяха типични за повечето от нашите болни – уринираше кръв и беше развил анемия, посочи д-р Сарачев. Петър признава, че докторите му се поскарали, защото не е ходил на профилактични прегледи, но още по-лошо – не е потърсил консултация със специалист още през ноември, когато се появили първите симптоми. Според тях туморната формация е поне на 2 години. Ако беше диагностицирана навреме, нямаше да стане толкова голяма.

„Трудно ми е да повярвам, че съм бил болен от толкова много време, недоумява Петър, който е натрупал целия си трудов стаж в строителството. – Работата ми беше изтощителна и напрегната, но не съм боледувал, а и до есента нямах никакви оплаквания.“

Операцията беше не само продължителна, но и тежка, посочиха уролозите.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x