Плевенски хирурзи вдигнаха на крака парализирана жена!

Изключително сложна и тежка 6 часова операция, 5 часа от които под микроскоп, успя да вдигне на крака парализирана вследствие на гръбначно-мозъчен тумор пациентка.

Жената веднъж е била оперирана в друга клиника, но впоследствие пак е започнала да се обездвижва, като на практика от януари месец насам е била изцяло парализирана от кръста надолу, разказа доц. д-р Йордан Панов – Началник на Клиниката по неврохирургия към УМБАЛ „Д-р Георги Странски” – Плевен, предаде Дарик.

Болната била загубила надежда, тъй като туморът бил вкостен и при такова тежко и продължително притискане на гръбначния мозък вследствие на тежката диагноза, вероятността да проходи била малка, казали й лекари.

Жената обаче не загубила надежда и след консултация с доц. Панов, се решава на операция, която изцяло да премахне тумора, който бил с груби сраствания в самия гръбначен мозък.

При това положение операцията е продължителна и изключително сложна, но човек не трябва да губи надежда, надежда винаги има, казват и лекарят, и неговата пациентка.

Вследствие на успешната операция, извършена от доц. д-р Панов, д-р Василев и д-р Младеновски, пациентката се раздвижва още на следващия ден и на шестия ден е изписана от болницата, като вече може да стои на краката си.

 

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via