Пияни младежи изпочупиха чистачките и огледалата на 30 коли

Група пияни младежи, които купонясвали в бар до 5 часа сутринта, изпочупиха чистачките и огледалата на 30 коли.

Вандалщината е станала на ул. „Свети Кипрян“ в столичния квартал „Младост“. Според хората от жилищния комплекс младежите са били в заведението „Пурпурна луна“. То се намира на последния трети етаж в нова сграда на номер 60. Когато си тръгнали, сринали стъклото на входната врата на сградата, пише „Телеграф“.

След това агресията им се изляла върху паркираните коли от двете страни на улицата. Първо пострадали тези срещу блок 206А, като младежите продължили да трошат автомобили в следващите стотина метра. Спрели се чак, когато откъртили огледалото на „Тойота Корола“, намираща се до търговски център РУМ. „Когато излизах сутринта около, 8:30, видях, че огледалата на колите в редичката, бяга счупени и сложени отгоре на покривите им или на капаците“, разказа жител на квартала. Сред потърпевшите беше такси, стар „Фолксваген Поло“, на който липсваше задната чистачка, „Мерцедес“ очиларка, „Форд“. Предната чистачка на ново Пежо пък беше огъната, Собствениците на возилата извикали сутринта мобилни групи от застрахователните компании за оглед. Двама от извършителите били закопчани сутринта, минути след нападението. Те обаче не били сами.

Според свидетели, които видели погрома, групата от хулигани била от около 4-5 момчета, всяко от което си избирало кола и трошило без причина. „Сигурно са пили по две уискита, начертали са две линии и това е резултатът. Това кафе работи докато има хора. Според работното му време е до 4“, разказаха още от квартала. Само преди седмица идентична ситуация се разигра и в Чепеларе. 20-годишен младеж, потроши 10 коли, климатик и кафе автомат, след като първо се черпел на домашно събиране. А после отишъл на дискотека. На връщане без причина започнал да чупи возилата, паркирани по улиците.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via