Петима лекари от хирургично отделение в Добрич хвърлиха оставки

Петима лекари от хирургичното отделение на Многопрофилната болница в Добрич подадоха заявления за напускане, пише fakti.bg. Сред тях е и началникът на отделението – д-р Мирослав Попов.

Основното искане на медиците е за достойно заплащане и не е свързано с отстраняването на изпълнителния директор на болницата д-р Трифон Йорданов.

“На колегите ми хирурзи, които са по-големи от мен, с повече стаж, те са пред пенсия, до увеличението им беше 675 лв. заплатата”, споделя Йорданов пред БНТ.

Д-р Попов сподели, че от 5 месеца водят разговори с ръководството на болницата за увеличение на възнагражденията им, но без резултат. Същевременно ангажиментите им нарастват.

Той определи МБАЛ-Добрич като “един малък “Пирогов” за областта” – спешност, планови операции, консулти по отделения, в спешно отделение и т.н.

Хирурзите се чувстват пренебрегнати от години, а чашата преляла преди дни, когато научили, че в друго отделение заплатите са повишени двойно. Оставките им обаче нямат нищо общо с освобождаването на изпълнителния директор на болницата преди 2 дни – това е просто съвпадение, категоричен е д-р Попов.

Напускането на петимата лекари на практика ще доведе до закриване на хирургията в добричката болница.

 

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via