Пазят шофьора на автобуса-ковчег край Своге да не се самоубие

Шофьорът на автобуса от адската касапница вчера в Своге е искал да се самоубие. Медици разкриха какво се е случило докато го вадели от автомобила и го карали към линейката, пише “Телеграф”.

Той бил изваден от машината, но бил неадекватен. Повтарял само: “Аз съм виновен, само аз съм виновен, виновен съм”, споделят медици пред изданието.

Наложило се полицаи да го пазят, тъй като искал да се самоубие и поемал цялата вина за инцидента. Шофьорът на автобуса е и собственик на фирмата.

Припомняме, че вчера около 17 часа автобус се вряза в три коли и се преобърна. Загиналите към момента са 16, като 21 души са в болници. Някои от пострадалите са в критично състояние и се борят за живота си.

Причините за адското меле все още не са ясни.

Трагедията е голяма – много загинали, тук има шест човека, четирима в тежко състояние.Пациентите са неконтактни, само с една жена говорих. При нея нещата ще се оправят. С добро самочувствие е, чакат я деца и внуци. Поне при нея нещата ще бъдат добре. Не съм говорил с близките на пострадалите. Това каза президентът Румен Радев, който вчера посети пострадалите, настанени в Пирогов.

Времето е било много лошо,пропаднали са в пропастта, изчакали са известно време докато им окажат помощ, разказа президентът.

Искам да благодаря на всички екипи от МВР, противопожарната служба, най-вече на лекарите. Тук това, което правят екипите е невероятно, оцени Радев.

Надявам се нашите лекари да направят всичко, пострадалите да оживеят, подчерта той.

Говорих с проф. Габровски какво може да се направи- „Пирогов“ не е просто болница, това е институция, това е място където трябва да има най-добрата техника.

“Това е над ведомствен проблем, надявам се Министерски съвет да вземе мерки”, добави държавният глава по темета с тежките катастрофи по улиците на страната.

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via