Пълна мистерия около Арабаджиеви

Вчера се очакваше да се гледа мярката за неотклонение в Испания на Ветко и Маринела Арабаджиеви. Това обаче не се случи, каза пред БНР пратеникът на Нова телевизия в Испания Владислава Тричкова.

„Обиколихме всички съдилища в Барселона и навсякъде ни отговориха, че такова заседание не е насрочено за деня“, разказа тя пред БНР.

„Пълна мистерия относно Арабаджиеви и това какво се случва с тях. От четвъртък – деня на арестите, се опитваме да добием информация относно това къде са те физически и какво предстои оттук нататък като процедура. Българските власти казват, че не знаят нищо. Попитахме испанските власти – към момента и от тях няма отговор“, добави Тричкова.

По информация на испански адвокати обикновено исканията за екстрадиция се гледат в специализирания съд, който се намира в Мадрид. Очакванията са семейството да бъде откарано там, за да се гледа мярката им за неотклонение. По-кратка процедура се предвижда, ако Арабаджиеви се съгласят на екстрадиция, ако не – следва второ заседание на следваща инстанция.

Испанската страна не е длъжна да информира за отделните етапи за развитието на тази екстрадиционна процедура. Прокуратурата ще научи в момента, в който има окончателно решение.

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via