Пълен списък с почивните дни през 2019-та година

Кога ще почиваме следващата година? Повече неработни дни се събират около Великден и на Коледа. След измененията в Кодекса на труда по-дълги с един допълнителен ден уикенди ще има на всички официални празници през 2019 година.

Трети март – денят, в който отбелязваме Освобождението на България – е в неделя, затова ще се почива и на 4 март, понеделник.

След това ще последва първата за годината по-дълга почивка за Великден, за празника ще се почива общо 4 дни – от петък, 26 април, до понеделник, 29 април, включително.

Денят на труда – 1 май, се пада в сряда, затова няма да има допълнителни почивни дни. Така ще бъде и на Гергьовден – 6 май, който се пада в понеделник, както и 24 май в петък.

Без допълнителни почивни дни ще е също 6 септември – Денят на Съединението, петък. Един допълнителен ден почивка обаче ще получим за 22 септември – за Деня на Независимостта на България, който се пада в неделя. Затова ще се почива и на 23 септември – понеделник.

В края на годината ще има струпване на почивни дни около коледните празници. 24, 25 и 26 декември се падат съответно вторник, сряда и четвъртък. Петъкът ще бъде работен – така общо за 2019 година ще има 249 работни дни.

 

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via