fbpx

Пачо - Зомбито е загиналият на АМ "Тракия" шофьор на ТИР

Бившият пазарджишки боксьор Спас Спасов, по-известен като Пачо – Зомбито е загиналият в тежката катастрофа на АМ "Тракия" тази нощ водач на ТИР.

Около 1.20 часа на телефон 112 е подаден сигнал за тежка катастрофа в района на 119 км на АМ "Тракия" в посока София. Влекач с полуремарке с българска регистрация се е ударил в колона на мост. На място е загинал 45-годишният водач. В последствие е установено, че става въпрос за пазарджиклията Спас Спасов – Зомбито.

Тялото му е било извадено с помощта на техника на пожарната. До около 5 часа затворени за движение са били и двете ленти, тъй като превозваният товар - дървени трупи, са се разпилели.

Причините за инцидента се изясняват от РУ на Полицията в село Труд.

Има образувано досъдебно производство, извършен е оглед.

Основната версия на разследващите е, че най-вероятно се касае за заспиване на волана.

От няколко години Спас Спасов живее в пазарджишкото село Главиница и се занимава с превоз на товари. Има втори брак и дете от съпругата си Лидия. За нея това също е втори брак. Първият й мъж също починал.

Преди около 20 години друга трагедия беляза семейството на Зомбито. Неговият баща Атанас го простреля в коляното със законно притежаван пистолет, след което се самоуби.

Спас Спасов е бивш състезател по бокс. Племенник е на собственикът от верига чейндж бюра в Пазарджик Асен Спасов.

Източник: Марица

 

Още статии в тази категория