Отмениха повече от 4000 полета в САЩ

Лошото време отмени или отложи повече от 4000 полета в САЩ, предадоха световните информационни агенции. Особено тежко е положението в Ню Йорк, Бостън, Чикаго, Портланд и други градове.

Полети са забавяни с до 100 минути.

Редица авиокомпании публикуваха съобщения, с които да предупредят пътниците за проблемите.

Хаосът по летищата е от петък и се очаква да продължи и през новата седмица. Бурите и студът засегнаха и други видове транспорт. Съобщава се и за нарушен график на влаковете.

На места се е образувала снежна покривка с дебелина 15 см и повече.

Канада също е засегната от суровата зима и основни летища са отменили полети.

Отношение по темата взе и американският президент Доналд Тръмп. Чрез профила си в “Туитър”, той предупреди сънародниците си от засегнатите райони на страната да бъдат особено внимателни и да не подценяват тежката зима обстановка. Не излизайте навън, ако не е спешно, призова той.

Тръмп използва случая и да се пошегува с глобалното затопляне. Точно сега то би било от полза, написа държавният глава. Известно е, че той е скептик относно съществуването и действителните му последствия.

Според агенциите, засегнати от зимата са около 40 млн. души в САЩ – от Северна Каролина до Мейн. Лошото време взе и жертви – най-малко двама души са загинали при пътен инцидент в петък вечерта в щата Уисконсин.

Следвайте ни в социалните медии