Отмъщение! 15-годишна ученичка беше убита

Трагедия в Италия

15-годишно момиче беше застреляно в лицето и почина часове по-късно от раните си, съобщи Rai News. Убийството е извършено в италианския град Искитела, намиращ се в провинция Фоджа.

Ученичката е била простреляна в сряда сутрин, докато е отивала на училище. 24 часа по-късно е починала, въпреки огромните усилия на лекарите да спасят живота й. Стрелецът също е намерен мъртъв.

Силите за сигурност предприеха мащабна операция по издирването на стрелеца, в която се включи и полицейски хеликоптер. Малко по-късно той беше намерен мъртъв. Според полицията се е самоубил със същото оръжие.

Службите разкриха и каква е връзката между него и жертвата. Мъжът е бил приятел на майката на момичето, но са се разделили с бурни скандали. Майката е подала два пъти сигнал в полицията, че се чувства застрашена.

Майката е подала и сигнал, че нейната дъщеря е заплашена от бившия й приятел. „Предупредих, че нещо може да се случи, но никой не ми повярва“, заяви жената. По думите й връзката с убиеца е била „затвор, от който не може да избяга“.

В италианската законодателна власт вече има призиви за по-строги закони, които да защитят жените от насилници. През последните седмици зачестиха случаите на посегателства над жени, стигна се и до убийства.

 

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via