Откриват туристическия сезон в Созопол

Франкофонският фестивал „Солей“ събира дипломати от седем държави

 

Туристическият сезон в Созопол ще бъде официално открит тази вечер от 20.30 ч. на амфитеатър „Аполония”, съобщиха от морската Община.

По традиция стартът на сезона дава Международният франкофонски фестивал „Солей“, който за седма поредна година ще превърне Созопол в сцена на френската култура и изкуство.

В концерта на откриването ще вземат участие Вера Шандел, Ангел Заберски, Емил Таслев, Стоян Янкулов-Стунджи и Камен Воденичаров.

Официални гости на откриването на сезона ще бъдат министърът на туризма Николина Ангелкова, дипломати от посолствата на Китай, Ливан, Белгия, Мароко, Белгия, Грузия и Румъния.

По-рано днес в Созопол ще се открият четири изложби. От 15.30 ч. в Художествената галерия ще бъде представена изложбата „Конекция – Свързване“ на съвременни македонски художници. От 16.00 ч. на същото място се открива и изложбата „Охридски филиграни“ с автор и куратор Миряна Николоска.

От 17.30 ч. в Център за изкуства, месни занаяти и традиции ще бъде открита изложбата „България и Швейцария – заедно в историята“, като тематично ще бъдат представени две книги на проф. д-р Венелин Цачевски.

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via