fbpx

Открити са 4 простреляни коня

258

Освен намерената мъртва бременна кобила, открити били още два трупа.

Още 4 коня са били простреляни, заявиха от пресцентъра на полицията.

Припомняме, че вчера 46-годишен мъж съобщил на телефон 112 за умъртвеното си животно. Мъжът разказал на униформените, че в местността „Обреща“ в землището на село Долна Бела Речка е намерил трупа на кобилата си, която е била изчезнала преди няколко дни. Аутопсия показала, че тя била намушкана в корема.

Оказало се, че това не е първият такъв случай.

Предишния ден в полицията бил получен сигнал от 39-годишната В.С. от Вършец, според която в землището на града има мъртви коне. При извършената проверка бил открит застрелян кон, собственост на подалата сигнала жена.

Открити били още 4 животни с огнестрелни рани, но живи. Те са на К.И. /25 г./, С.К./25 г./ и С.Б./27 г./, всички от Вършец. Малко по-късно е намерен втори умрял кон, намиращ се в местността „Под Кюнеца“, собственост на А.И. /32 г./.

Всички животни са били пуснати безстопанствено, на паша и не са регистрирани по надлежния ред, казаха от полицията.

Вчера полицията е заловила трима души, които се опитали да освободят коне от волиера за задържане на безстопанствени коне в двора на бившето предприятие БКС към община Вършец.

Те разбили катинар и успели да освободят едно животно, но били спипани. Това са И.А. /46 г./, Г.И. /30 г./ и К.И. /25 г./, и тримата от Вършец. Не е ясно дали те са извършили останалите прояви на жестокост към животните.

По случая е образувано досъдебно производство.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
Затвори