fbpx

Откриха пистолета на самоубилия се Данаил Божилов в 74-годишен бивш граничар

На осмия ден от смъртта на бизнесмена Данаил Божилов полицията е открила оръжието, с което се е самоубил. Това обяви зам.- окръжният прокурор на Пловдив Галин Гавраилов в присъствието на главния секретар на МВР Младен Маринов.

Пистолетът е бил намерен скрит в апартамента на 74-г. Симеон Стоев. Той е бивш военен, служил е в гранични войски.

„Влязохме в жилището му и открихме пистолета затулен между печката и пода. От Стоев са снети показания и е задържан за 72 часа. Срещу него е повдигнато обвинение за незаконно държане на оръжие, тъй като в жилището му е намерен и втори пистолет.

„Защо влязохме на осмия ден в жилището, след като имахме информация, че въпросният бивш военен е взел пистолета на Божилов?“, попита прокурорът Гавраилов. Според него, конституцията регламентира, че частната собственост е неприкосновена и затова трябвало всичко да стане законно.

На въпрос каквъв е мотивът на бившия военен да вземе оръжие от самоубиец, главният секретар на МВР отговори, че 3-4 дни са водили разговори с този човек.

„Той не искаше да ни съдейства. Заблуждаваше ни, че няма нищо общо. През това време създадохме организация, за да не прикрие следите и всичко си дойде на мястото“, каза Младен Маринов.

„Жилището било трудно за претърсване, тъй като от горе до долу в него имало вехтории. Явно този човек има склонност да прибира всичко, каквото види. Дори е взел и цигарите на мъртвия Данаил Божилов, като призна че ги е намерил на друго място“, допълни Маринов. Той призна, че наистина са се забавили с оповестяване на този случай, но е трябвало да стъпят на доказани факти и по тази причина не давали информация.

„За нас случаят е ясен, разкрит и без съмнения“, каза Младен Маринов.

Прокурорът Гавраилов, който в първите часове на инцидента обяви, че разследват убийство, сега уточни, че тезата за самоубийство винаги е била сред основните. Гавраилов посочи, че гилзата е била намерена на метър, метър и половина от трупа.

„Да, закъсняхме с 2-3 часа и това е пропуск с намирането на предсмъртното писмо“, каза Гавраилов.

Източник: 24chasa.bg

 

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x