Още през февруари Цецка Цачева e знаела, че Зорница Даскалова не спазва нормативни актове

Инспекторатът е сезиран от бивша служителка. Тя твърди, че шефката ѝ „не познава нормативните актове или счита, че не следва да ги спазва“.

Заплашвала служители с уволнение, ако не следват нарежданията ѝ, включително и по вписването на продажбата на „Дунарит“.

Сигнализира се, че шефката на АВ не провежда конкурси за длъжностни лица по регистрацията, макар да има ръст на щата с 14 бройки. Пейчевска подозира, че като „вариант за разпределение на парични средства в края на финансовата година“ Даскалова неколкократно е променяла мнението си за полагане на извънреден труд.

Шефката на Агенцията е оглавявала и конкурсната комисия за назначения, което може да е конфликт на интереси – възраженията срещу решенията се подават до изпълнителния директор на ведомството, т.е. до самата нея.

Пейчевска била заплашвана, „че ще хвърчи“ ако не изпълнява телефонните нареждания „какво точно да се постанови по заявлението, постъпило по партидата на „Дунарит“.

Според Пейчевска то било незаконосъобразно, но поведението на шефката ѝ било в унисон с нейни предходни заявки, че „ще се уволняваме, независимо от това законно ли е или не, ако не стават нещата както ги разпорежда“.

Припомняме, че в „Дунарит“ се бе прицелил Делян Пеевски, за чието протеже е смятана Даскалова. Фирмата попадна в заплетена ситуация, след като бе блокирано вписването на новите ѝ собственици.

Бизнесменът Емилиян Гебрев опита да придобие русенското предприятие от „Кемира“, свързвана с Цветан Василев. Близкото до Пеевски дружество „Виафот инвестмънт България“ обаче блокира продажбата в ролята си на кредитор.

Държавата опита да се намеси, като дори имаше идеи за одържавяване на предприятието. Завъртя се истинска съдебна сага с вписването на различни стъпки от сделките в Търговския регистър.

Докато беше в КЗК, именно при Даскалова се бяха концентрирали голяма част от преписките, засягащи интереси на Делян Пеевски и свързани с него.

Тогава от КЗК обясниха този факт като съвпадение и без особено значение.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via