fbpx

Осъдиха мъж, съзнателно заразил над 200 жени със СПИН

1 123

Италианец, заразен със СПИН умишлено го предавал на жени, с които е спал, бе осъден на 16 години и 8 месеца затвор по обвинение в „съзнателно убийство“ и причиняване на сериозни травми, предаде ДПА, цитирайки агенция АНСА.

35-годишният Клаудио Пинти чу присъдата си от съда в Анкона. Неговите адвокати обмислят дали да я обжалват.

Пинти бе арестуван миналата година, след като една от жертвите му подаде сигнал срещу него в полицията. Друга от тях, за която се твърди, че му е била постоянната приятелка, почина през юни 2017 година.

Самият той се самообяви за „отрицател“ на съществуването на вируса ХИВ, който причинява Синдрома на придобитата имунна недостатъчност или СПИН. Въпреки значителния напредък в борбата за живота на заразените през последните години болестта все още причинява смърт на стотици хиляди хора по света, отбелязва ДПА, цитирана от БТА.

Когато Пинти бе арестуван през 2018 г., полицията го описа като редовен посетител на сайтове за запознанства по интернет. Той е носител на вируса ХИВ от над 10 г. и се предполага, че може да е заразил над 200 жени. За осъждането му обаче се оказаха достатъчни само два документирани случая.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
Затвори