Омбудсманът Мая Манолова пътува с автобус от София до Стара Загора

Мая Манолова пътува днес с автобус от София за Стара Загора.

Решението ѝ да слезе от автомобила и да ползва обществен транспорт е заради предлаганата законова поправка в бюджета – да не ползва кола на НСО. В Стара Загора Манолова присъства на церемония по обявяване на първият млад омбудсман.

Мая Манолова сподели, че пътуването ѝ до Стара Загора е преминало бързо и комфортно. Времето преминало в разговори с хората.

– Г-жо Манолова, много Ви моля, обединете двете общини – Братя Даскалови и Старозагорската, да ни пуснат автобусче. 5-години вече нямаме.

Мая Манолова – национален омбудсман: Хората ми поставиха някой проблеми, например единият е свързан с нискотарифните пътувания със самолети и изобщо проблемите в обществения транспорт, с БДЖ.

– С колан даже беше за информация. Много стриктен пътник, трябва да ви кажа.

Според омбудсманът подобен модел трябва да се възприеме и от другите институции, за да бъдат по-близо до хората.

Мая Манолова – национален омбудсман: “Ако този опит се окаже успешен, следващата стъпка е да призова всички властимащи, всички хора на високи позиции да оставят служебните автомобили и да тръгнат с обществения транспорт. Ако омбудсманът, който е непрекъснато на терен, може да се справи, би следвало всички да могат да се справят.

Утре Мая Манолова открива мобилна приемна за граждани във влака София – Варна. Тя ще отпътува в 6:55 часа от Централна гара.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via