Олимпийска гимнастичка: Лекарят на тима ме изнасилва 7 г.

Олимпийската шампионка с отбора по гимнастика на САЩ от игрите в Лондон през 2012 г. – Маккeйла Мароуни, разкри, че е била изнасилвана от лекаря на тима.

Тя направи това шокиращо разкритие в личния си профил в Туитър.

Гимнастичката, която в момента е на 21 години, разказва, че в продължение на 7 години е била сексуално малтретирана от лекаря на тима Лари Насър. Действията на доктора, който е в затвора за подобни обвинения, не са престанали, докато тя не се е оттеглила от активната си кариера.

Всичко започнало по време на лагер на националния тим в Тексас, когато Мароуни била само на 13 години.

“Бях насилвана от д-р Лари Насър, докторът на женския национален отбор по гимнастика на САЩ и олимпийския отбор. Д-р Насар ми казваше, че получавам “необходими медицински процедури, които практикува от 30 години”. Започна, когато бях на 13 години по време на един от първите ми тренировъчни лагери в Тексас и не свърши, докато не приключих кариерата си.

Бях “лекувана”, когато и където на този мъж му се откриеше възможност. Случи се и в Лондон, преди с отбора да спечелим златните медали, случи се и преди да спечеля среброто. Най-страшната нощ се случи, когато бях на 15. Летях цял ден и нощ с отбора до Токио. Той ми даде приспивателно за полета, а следващото нещо, което помня, бе как бях с него в хотелска стая и получавах “лечение”. Мислех си, че ще умра”, пише тя.

Мароуни добавя, че за разкритията си е вдъхновена от избухналия в Холивуд скандал с продуцента Харви Уайнстийн, който беше обвинен от редица актриси, че ги е малтретирал сексуално.

“Възможно ли е да сложим край на този тип насилие? Възможно ли е жертвите да говорят открито за това, без да застрашават кариерите си и мечтите си? Надявам се.

Мълчанието ни даваше сила на грешните хора твърде дълго и е време отново да си я вземем. И, помнете, никога не е твърде късно да говориш”, завършва изявлението си Мароуни.

Лари Насър близо 30 години беше част от националния отбор на САЩ. Той беше в делегациите по време на 3 издания на олимпийските игри. В момента срещу него са повдигнати 22 обвинения за престъпно сексуално поведение от първа степен и може да получи доживотен затвор.

Източник: dir.bg

 

 

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via