fbpx

Ограничиха движението на пътя Варна – Русе

636

Ограничено е движението на товарни автомобили над 12 тона по път I-2 Русе – Варна на територията на област Русе поради снегопочистване.

Магистрала „Хемус“ е заснежена, не е почистена, но е проходима. Същата е ситуацията по пътя за Добрич, където в района на село Новаково вали силен сняг. Заледявания има на Баир баши (Аксаково-Кичево) и на подстъпите към Франгата след картинг пистата.

В община Суворово внимателно следят проблемните пътни участъци към селата Калиманци, Изгрев, Николаевка и Баново, по които често се образуват снегонавявания и преспи, съобщи за Радио Варна инж. Йордан Йорданов, зам.-кмет на общината. Той поясни, че управата е сключила договор с 3 фирми за зимно поддържане на пътната инфраструктура. Допълнително тук разполагат и с техника за почистване в зимни условия. Осигурени са достатъчни количества пясък и луга на склад, с които да се обезопасяват пътищата на територията на общината.

Създадена е организация по отношение на хората на хемодиализа, като е изготвен план за действие при евентуална тежка зимна обстановка със снегонавявания и преспи.

Училищата и детските градини вече са снабдени с необходимите количества горива за зимата.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
Затвори