fbpx

Обвиниха будистки монах в сексуален тормоз

Шъ Сюечън е абат на манастира Лунцюан в покрайнините на Пекин, съветник на китайското правителство по религиозните въпроси и един от най-влиятелните будистки лидери в Китай.

В края на миналия месец двама от монасите в Лунцюан разпространиха в китайските социални мрежи дълъг 95 страници документ, в който се разказва за сексуалния тормоз, упражняван от Сюечън спрямо монахини в манастира.

В документа се описва как религиозният лидер е изпращал съобщения със сексуално съдържание на най-малко шест монахини с цел да ги убеди да имат интимни контакти с него. Четири от монахините се съгласили, като той им казвал, че сексът с него е неразделна част от будистката им подготовка, съобщи Франс прес.

Сюечън отрече да е искал секс от монахини и да е упражнявал сексуален тормоз.

Будистката асоциация на Китай обяви в публикувано на интернет страницата си изявление, че приема неговата оставка.

Скандалът е един от най-нашумелите, след като движението „Аз също“ (#MeToo) набра популярност и в Китай. Хаштагът се появи вече няколко милиона пъти в китайската социална мрежа Вейбо.

Въпреки че сексуалният тормоз е от темите, които се игнорират в китайското общество, движението „Аз също“ вече променя начина на мислене на младото поколение, отбелязва Ройтерс.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x