Обявиха грипна ваканция в 143 училища и детски градини

В 143 училища и детски градини в страната е преустановен учебният процес, съобщиха от пресцентъра на Министерството на образованието и науката.

Заради висока заболеваемост от грип в 137 училища в Бургаска област днес няма да има учебни занятия. В три училища в област Пловдив няма да се учи заради влошени метеорологични условия. Това са гимназията по икономика “Тодор Влайков” и училище “Христо Г. Данов” в с. Клисура.

В професионална гимназия “Ген. Вл. Заимов” в Сопот днес няма занятия поради силен вятър и ниски температури в сградата. Лоши метеорологични условия са причина в две учебни заведения в Кюстендилска област също да няма учебен процес – училище “Хр. Ботев” и детска градина “Р. Княгиня” в община Невестино.

Скъсан въздушен електропровод остави без ток СОУ “Отец Паисий “ в Смолян, заради което днес е обявен за неучебен ден. За проблема с електрозахранването се е разбрало тази сутрин, като е взето решение за разпускане на учениците, коментира пред Дарик секретарят на община Смолян Момчил Николов.

Заради липсата на електричество не може да работи парната инсталация и температурите в класните стаи са под нормативно изискуемите. Аварията се отрази и на топлоподаването и към детска градина “Слънце “.

Силният вятър скъса електропровод в Смолян, остави без ток училище – учениците в дървена ваканция

Не се провеждат занятия и в детска градина “Детелина” в с. Черно поле, община Ружинци, Видинска област.

От 16 до 18 януари включително училищата в областите Стара Загора и Шумен и в община Силистра ще бъдат в грипна ваканция, поясниха още от просветното ведомство.

Пред обявяване на грипна епидемия са областите Ямбол, Перник и Пазарджик.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via