Обесиха изрод, изнасилил и убил малко момиче

Пакистанските власти обесиха млад мъж, обвинен в изнасилването и убийството на шестгодишната Зайнаб Ансари, предаде Би Би Си. Случаят предизвика гняв в страната и протести срещу властите и полицията.

Имран Али изнасилил детето през месец януари тази година, след което го убил. Тялото беше намерено в сметища на километър от дома на момичето. На екзекуцията са присъствали бащата на Зайнаб, както и други нейни роднини. По-рано съдът беше издал няколко доживотни присъди на изверга.

Пакистанските служби по-късно установиха, че Имран Али е бил замесен в сексуални нападения и над други млади момичета. Бащата на Зайнаб – Амин Ансари, заяви, че е доволен от екзекуцията на убиеца на дъщеря му. Той обаче изрази съжаление, че властите не са излъчили на живо по телевизията екзекуцията на мъжа.

Убийството на момичето в град Касур доведе до масови протести, при които дори се стигна до фатални сблъсъци между полицията и демонстрантите. Появи се информация, че Имран Али е бил приближен до полицейски началник и е участвал в други сексуални посегателства в региона. Близките на убитото момиче твърдят, че полицията е бездействала – въпреки подадения сигнал.

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via