fbpx

Няма такава кражба! Обир за 1,5 млн. лв. от къща в Бистрица

Бандити опразнили касата на братя Илиеви, собственици на "Ялта" и "Индиго"

Рекорден обир за невероятните 1,5 милиона лева е извършен преди няколко дни в столичния квартал Бистрица. Те са откраднати от дома на родителите на братята Димитър и Красимир Илиеви, съобщи „24 часа“.

Двамата са познати като собственици на няколко клуба, сред които „Ялта“ и „Индиго“, в който преди години загинаха 7 деца, а десетки бяха ранени.

Крадците са подготвяли обира си много внимателно, смятат криминалисти. Обирджиите проучили, че собствениците на имота са на почивка и изучили подробно навиците на гарда. Толкова внимателно, че успели да проникнат в дома, да намерят бързо металната каса със скъпоценностите на фамилията и да я срежат с флекс без охраната да ги усети.

Според полицията са задигнати около 300 000 лева, но и златни и други ценности, с които стойността на ограбеното нараства на около 1,5 милиона лева.

Различни информации за новите бизнес занимания на братята сочат, че те се занимават с препродажба на ток. През 2013-2014 г. те взели кредит в КТБ, който гарантирали със златни кюлчета на стойност 2 млн. лв.

По данни на полицията крадците са били четирима. За това, че са пипали много внимателно и са планирали обира идеално, сочи и фактът, че на местопрестъплението не са открити следи. Мега обирът е рекорден за София за последните години.

Къщата на родителите на братя Димитър и Красимир Илиеви е обградена с висока двуметрова ограда, но към входа на постройката няма насочени камери. Въпреки ме прескачането на зида изглежда невъзможно според разследващите крадците може да са влезли и като са се покатерили на орех, който се намира в близост.

Къщата е с четири охранителни камери.

Дни след това започва да се говори, че той е дело на бандата на люлинския бандит Боби Мечката. Полицията обаче отрича това, защото Мечката е в ареста във Велико Търново от 29 юни, когато бе задържан за 2 обира в старопрестолния град.

Според други информации братята вече са обявили награда от 100 хил. лв. за главите на крадците, но от полицията отричат да имат данни и за това.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x