fbpx

Няколко признака на вредните диети

Вредните диети не са непременно неефективни. Напротив, понякога постигат много по-добри резултати. Каква обаче е цената? Рязкото сваляне на килограми не винаги трябва да ви радва. Понякога е повод за притеснение. Вижте 7 признака, по които можете да познаете вредните диети.

  • Диетата включва гладуване

Ако дадена диета включва гладуване или 1-2 хранения на ден, трябва веднага „да ви светне лампичката“. Гладуването може да е един от начините за сваляне на килограми, но определено е знак, че диетата е вредна.

Единственото изключение е, ако гладуването е в контролирана среда – под наблюдението на лекар.

  • Диетата се базира само на една хранителна група

Дадена диета със сигурност е вредна, ако включва само една хранителна група. Подобни диети имат еднообразно меню и трябва да се прилагат само под лекарско наблюдения.

В противен случай може да си докарате здравословни проблеми, особено при неправилно захранване след диетата.

  • Диета, която включва хапчета

Не вярвайте на диети, които препоръчват хапчета, прахчета и разтвори, които ви помагат за сваляне на килограми.

Изкуственото сваляне на килограмите с подобно средства може да ви създаде проблеми с метаболизма, хормоните и куп други здравословни неприятности.

  • Отслабване без упражнения

Диетата и спортът вървят ръка за ръка. Затова всяка диета, която води до отслабване, без упражнения, попада сред вредните диети.

  • Можете да ядете колкото поискате

Често в диетите няма ограничения на количеството от определена храна. Огромните количества дори от най полезната храна, са вредни и трябва да се избягват. Добре е да се придържате към количества от 150-200 гр. протеин на ядене и не повече от 200 гр. зеленчуци.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x