Няколко книги, които могат да променят живота ви

Четенето е много интимен и личен акт. То позволява на човек да комуникира със себе си, творбата и индиректно с автора, като всичко това може да промени живота му. В процеса на тази комуникация, ние може да успеем да погледнем себе си и света, в една друга перспектива, като се съпоставим с герои от различни творби. Други книги обаче, ни говорят директно, като благ старец или мила жена. Те ни даряват с мъдрост и просветление, чрез своите писани слова. Нашето предложение е специално за онези моменти, в които искате да прочетете нещо, но не знаете точно какво, нещо което да ви преобърне и зашемети след като приключите. Любопитни ли сте?

живота
http://www.famapublishers.com

„Дзен и изкуството да се поддържа мотоциклет“ от Робърт Пърсиг

Имате ли нужда от малко тласък в живота си? Тогава прочетете този философски роман на Робърт Пърсиг. Той ще ви помогне да осъзнаете колко всъщност е важно да харесвате и обичате това, което правите. С други думи, ако започнете да поправяте мотоциклет, наистина го поправете! Не слушайте музика, не говорете с някого. Просто се потопете в тази задача истински и откровено. Направете, това което се изисква от вас и след това се гордейте с постигнатото.

живота
https://www.helikon.bg

„Котешка люлка“ от Кърт Вонегът

От всички книги на Вонегът, които може да прочетете, тази ще повдигне много въпроси у вас и то по един добър начин. Джона, който е разказвач, иска да напише книга, която да разкаже за изобретателя на Атомната бомба, Д-р Франк Хонекер. Тази книга ще ви накара да се замислите, трябва ли да си поставяме граници в търсенето на знание? Готови ли сме да ги преодолеем и да заплатим цената? Ще се замислите за силата на оръжията, за това, как дори най-компетентните и умни хора могат да сгрешат с тях. Ще попаднете и в сблъсъкът между наука и религия, който бушува от доста дълго време. След края на книгата, ще имате свое собствено мнение или теория по въпроса.

живота
http://www.uniscorp-bg.com

„Странна случка с куче през нощта“ от Марк Хадън

Тази книга е специална, защото дава глас на персонаж, който обикновено не присъства във този стил романи. Разказвачът е момче на 15 годишна възраст, което се казва Кристофър Джон Франсис Боун. Той е брилянтен млад математик, който за нещастие страда от поведенческо разстройство. В книгата се твърди, че страда от аутизъм, но самият автор опровергава това и казва, че нито едно конкретно психическо заболяване или отклонение. Като цяло целият роман, ще ви помогне да помислите за предразсъдъците и предубежденията си. Ще научите дали сте достатъчно толерантни към различните.

живота
https://www.bard.bg

„Кратка история на времето“ от Стивън Хокинг

Имайки предвид, че тази книга е написана от самия Хокинг,  трябва да знаете, че не е лесна за четене.  Книгата е написана в нетипичен и висок стил, естествено с научен наратив, така че, ако успеете да преминете през първите няколко глави определено ще започнете да сглобявате „пъзела“. Нишката, която трябва плътно да следвате е относно времето и че то върви в ясна посока. С прочита на този труд на Стивън Хокинг, ще разберете процесите във Вселената по-лесно и ще се по-чувствате доста поумнели.

живота
https://www.helikon.bg

„Светът на Софи. Роман за историята на философията“ от Юстайн Гордер

„Кой си ти?“  и  „От къде идва света?“  са двата основни въпроса, които си задава 14-годишната Софи Амундсен почти през цялото време. Ето така започва, описанието и обуславянето на западната философия в една измислена история. Тази книга ни позволява да вървим по една „пътека“, която ще ни доведе до светлото място, в което да разберем значимостта на някои открития и постижения на съвременното ни общество. Ако решите да прочетете тази книга, вие ще пътувате по един необикновен начин из философията на модерния свят.

Без значение, какъв интелектуален глад изпитвате в момента, рискувайте и се впуснете в смело литературно пътуване. Инициирайте промяната! Открийте нови теории и светове. Живейте, мислете и съпреживейте историите от тези разтърсващи заглавия.

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via