НСС извърши проверка на „Трейс груп” , фирмата ремонтирала трасето край Своге (Видео)

Следователите от Национална следствена служба извършиха проверка във връзка с разследването на състоянието и извършения ремонт на Път II-16 Елисейна – Своге.

„Трейс Груп Холд“ АД е оказала цялостно съдействие на разследването като е предоставила цялата документация на фирмата.

Крайният срок, който са имали от фирмата да ремонтират пътя, е бил 15-и август. Ремонтът е завършен в края на 2016-а, след като продължава близо 4 години и струва 23 милиона евро.

От фирмата отрекоха да имат вина за инцидента.

В писмо до медиите от „Трейс Груп Холд“ пишат, че асфалтовата настилка е положена през 2014-та, а пътят е пуснат в експлоатация същата година, въпреки че обектът е приет две години по-късно и затова не могат да носят отговорност как е поддържан в този период.

“Тук имаме изцяло новоремонтиран път, който все още е в гаранция и това наистина е много странното. Как път, новоремонтиран, след по-малко от година започва да дава дефекти?”, коментира регионалният министър Николай Нанков.

От фирмата са категорични, че пътят е разрешен за ползване от комисия без да са отчетени дефекти.

“Много е лесно да кажем, че строителят е виновен в една ситуация. Строителят изпълнява това, което е по проект, и това, което възложителят му е възложил. Обектът е приет без забележки. Няма как това като се приеме, след това строителят да е виновен. Може да има проблеми, ама те не са в строителя”, заяви Николай Михайлов, председател на Надзорния съвет на “Трейс груп”.

Експерти по пътна безопасност показаха дефекти при ремонта, които може да са допринесли за трагичното произшествие. Като лошо сцепление и слаби мантинели край шосето.

За повече информация гледайте видеото.

Видео:

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via