Новороденото бебе са го хвърлили от 7-ия етаж, живяло е 5-10 минути

Пернишкият окръжен съд остави в ареста майката и бабата на новородено, обвинени за неговата смърт.

Пернишкият окръжен съд постанови постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ на 20-годишната Симона Венциславова и майка й Ваня Тодорова, предаде БТА.

Двете са обвинени за умишленото умъртвяване на новородения син на Симона. Деянието е извършено на 13 август. Детето е родено вкъщи.

След това Тодорова хвърлила момчето от терасата на седмия етаж на жилищния им блок в кв. „Тева“, стана известно по време на съдебното заседание.

Детето е било в малка степен недоносено, но е било здраво и жизнеспособно, според съобщените резултати от аутопсията. То е починало от съчетана черепно-мозъчна и коремна травма и счупване на бедрените кости.

Уврежданията са получени при падане от високо, сочи заключението на съдебния лекар и направената съдебномедицинска експертиза. Новороденото е живяло 5-10 минути.

Защитата представи пред съда документи за наличие на тумор на мозъка на Ваня Тодорова, датиращ от 1999 г. Според съда от тези документи не може да се направи извод за здравословното й състояние в момента и дали може да получи адекватна медицинска помощ в затворнически условия.

Решението на Пернишкия окръжен съд подлежи на обжалване и протест в тридневен срок. Ако това се случи, делото ще бъде гледано в Софийския апелативен съд на 24 август.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via