Нова мания залива родното Черноморие

Нова мания залива българското Черноморие – селфи във въздуха. За подобна снимка българи и чужденци в Слънчев бряг “пощуряха” това лято.

 

 

Ако нямате в телефона си поне едно такова селфи, значи не сте наясно с последните модни течения. Това твърди Ивайло Ангелов, отговорник на морските атракциони на южния плаж в курорта.

Оказва се, че тук е най-новото и модерно място за селфи маниаци. Да запечаташ такава снимка не е нещо необикновено. Селфи от въздуха е напълно безопасно, единственото, което трябва да направите е да се “въоръжите” със селфи стик и да полетите с парашут над морето, обясни Ангелов.

Парасейлинг е сред топ заниманията за селфи маниаците и почитателите на водни спортове на северната ивица

Приключението наречено парасейлинг е сред топ заниманията за селфи маниаците и почитателите на водни спортове на северната ивица. Смелчаците излитат с парашут от моторна лодка със задължителните обезопасителни колани и спасителни жилетки, като предварително са минали кратък обучителен курс от професионален инструктор. Вълнуващите моменти се запечатват на 300 метра височина над водата.

Разходката в облаците продължава десет минути. Срещу сумата от 70 лева туристите се извисяват екипирани над морето, получават адреналин на макс, а панорамната гледка им предоставя прелестите на целия курорт. Ако в полета участват двама, цената е по 60 лв. на човек. Екскурзията подарява висок прилив на адреналин и удивителна гледка отвисоко. За всеки участник е предвидено и заснемане на полета с професионален фотоапарат.

Наемът на джет също струва 70 лева. Карането на джет е много близко като изживяване до карането на мотоциклет, разликата е водата. Не е нужен опит или специални умения, а просто желание за адреналин и приятно изживяване, коментира Ангелов.

Водният диван – сред най-популярните и предпочитани водни атракции

На южния плаж в Слънчев бряг не липсват и по-евтини развлечения – надуваеми дивани, банани и дюшеци. Цените за надуваемите атракциони са 20 лева на човек. Разходките продължават между 8 и 10 минути, информира Ангелов, цитиран от БТА.

Водният диван също се тегли от моторна лодка или джет във водата. В последните години се превърна в едно от най-популярните и предпочитани водни атракции на плажа, защото може да предложи, както спокойна разходка на семейство с деца, така и екстремно возене и скачане на вълните за тези, които имат нужда от повече адреналин, коментира Ангелов.

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via