Нов български анекдот: ЕК хареса “напредъка“ на България

“Виждаме напредък при България и той трябва да продължи”, повтори той. Това обаче е възможност само ако България продължи да работи по същия начин, уточни Тимерманс.

Преди да съобщи окуражителната новина за страната ни, Тимерманс припомни защо ни беше наложен мониторингът на Брюксел – за да се изчистят някои слабости в борбата с корупцията и организираната престъпност.

“Днес правим разбор на постигнатото. Докладът отбелязва стабилния напредък на България, някои от препоръките се считат за изпълнени, други са близо до целта. 3 от 6-те показателя се считат за временно затворени.

Ако тази положителна тенденция продължи и България продължи темпото на реформи по един устойчив и необратим начин, Комисията е убедена, че процедурата за контрол ще приключи преди края на мандата й”, заяви зам.-шефът на ЕК.

Това може да се постигне, важно е България да продължи да прави това, за да се гарантира, че няма връщане назад, поясни Тимерманс.

Докато за Румъния ЕК е констатирала рецесия и връщане назад. Тимерманс посочи като тревожни за Брюксел особено последните 12 месеца.

“Трябва да сте твърди, защото румънското население иска тази битка с корупцията”, обърна се той към румънците.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via