fbpx

Нито един адвокат в Русе не иска да защитава Северин

1 079

Германия екстрадира обвинения за убийството на телевизионната водеща Виктория Маринова в Русе.

Самолетът със Северин Красимиров кацна на Летище София в 18:18 часа, информира NOVA.

Красимиров ще бъде конвоиран първо до Националното следствие. Предстои да му бъдат взети ДНК проби от Института по криминалистика и криминология. След това ще бъде отведен в Русе, където ще бъде гледана мярката му за неотклонение. Все още обаче не е ясно кога точно ще се случи това. Процесът по конвоирането му се пази в пълна тайна. Ясно е обаче, че мярката му за неотклонение ще бъде гледана в рамките на следващите 72 часа.

По информация на NOVA повечето от служебните адвокати в крайдунавския град са отказали да защитават Северин. Един от тях обаче е приел, защото не е имал друг избор. Засега той отказва да говори пред медиите, защото все още не се е запознал с материалите по делото и не знае нищо за събраните доказателства.

По-рано правосъдният министър Цецка Цачева коментира, че Северин Красимиров няма да е в луксозна килия, но ще бъдат спазени всички негови права и той ще бъде в килия от 4 квадратни метра и ще разполага със собствена тоалетна.

21-годишният Северин Красимиров беше арестуван преди седмица в Германия и задочно обвинен в убийството на журналистката Виктория Маринова. Предстои да бъде обвинен официално.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
Затвори