fbpx

Никол крещяла в асансьора, Иван я ръгал, а съседите: Хлапашка шега!

Погребението на 11-годишното момиче ще е утре в Бургас

Брутално убийство на малко дете посред бял ден потресе Бургас. Жертвата е 11-годишната Никол Йончева, зверски заклана в асансьора на бл. №108 в бургаския комплекс „Меден Рудник“.

Момичето е учело в ОУ „Петко Рачев Славейков“ в центъра на морския ни град. Тази година то завършило четвърти клас и наесен трябвало да бъде в пети.

Кървавата трагедия се разиграла около 17 часа в неделя. Детето крещяло за помощ, но никой от живущите в блока не се отзовал на виковете й. Съседите помислили, че крясъците идват от близката детска площадка и са хлапашка шега.

Половин час по-късно семейство, живеещо на третия етаж, е открило мъртвото дете в асансьора, твърдят съседите.

„Тялото беше цялото в кръв, на пода в асансьора имаше цяла локва кръв, гледката беше потресаваща. Всички сме шокирани от случилото се“, разказаха хора, живеещи във входа.

През целия ден вчера полицейски патрул дежуреше пред блок №108 в комплекс „Меден Рудник“. Униформените не допускаха външни лица във входа, освен живущите и проверяваха всеки, който влизаше и излизаше.

Часове след жестоката екзекуция на непълнолетната – разследващите разкриха и задържаха убиеца.

Хладнокръвният килър е 15-годишно момче от Бургас. Непълнолетният Иван е бил арестуван рано сутринта вчера в дома на родителите си. Той не е правил опит да избяга, нито да се укрие. Отказал да даде обяснения за случилото се, както и да направи самопризнания, назначен му е адвокат.

Когато Иван е задържан в дома му, полицаите открили лични вещи на Никол, сред които и скъп смартфон. Най-вероятно след като я е заклал, килърът е взел всичко, което е открил в нея и се прибрал. В него е открит и ножът, с който той е намушкал жертвата си.

Иван и Никол се запознали преди три седмици в социалната мрежа и започнали да контактуват, разкриха на извънредна пресконференция директорът на ОД на МВР Бургас Калоян Калоянов и говорителя на Апелативна прокуратура Йовита Григорова, но отказаха да съобщят дали двамата са имали интимна връзка.

Те поддържали връзка във Facebook, а после си разменили телефоните и си уговорили среща, за да се запознаят на живо. В злополучния ден двамата отново се видели и се отправили към комплекс „Меден Рудник“.

Засега не е ясно какво са правили двамата там. Една от версиите е, че са имали намерение да гостуват на приятел на Иван, който живее в блока. Другата версия, че са искали да се качат на покрива, за да пушат и да си правят екстремни селфита.

От полицията и прокуратурата отказаха да разкрият с какво се занимават родителите на извършителя и жертвата.

Зверски умъртвената Никол е единствено дете в семейството. Тя навършила 11 години само шест дни преди да бъде жестоко убита. На 14 август детето празнувало своя последен рожден ден.

Съучениците на Никол са в шок. Описват я като нежно и слънчево дете.

Бащата Любомир Йончев, който живее във Великобритания, вчера изплака в социалната мрежа: „Сладката ми Никол си отиде“.

Погребението на детето бе обявено за сряда, от 11 часа. По настояване на близките й тя ще бъде в бял ковчег.

Източник: dnes.bg

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x