Нестандартни начини да освежите старите обувки

Всеки от нас има поне няколко чифта стари обувки, които просто стоят в шкафа и заемат излишно място. За щастие, не е нужно да ги изхвърляте.

Предлагаме ви някои нестандартни начини да освежите обувките си и да съберете всички погледни с тях през този летен сезон:

Обрисувайте старите гуменки

Кой е казал, че рисуването не може да бъде пренесено и върху обувки? Не е нужно да сте професионален художник, а просто да развихрите въображението си. Може да използвате текстилна боя, с която да промените основния цвят на обувките, а после да нарисувате геометрични или други фигури. Също така бихте могли да използвате специални флумастери за тази цел или обикновена химикалка за гумената част на обувката. Гуменките ви наистина ще се превърнат в нестандартно произведение на изкуството!

Дантела и изкуствени цветя за старите ботуши

Не са малко дамите, които предпочитат летните боти и ботуши за лятото. Ето защо ако имате някой по-стар чифт, не губете време, а го декорирайте! Подходяща украса за този тип обувка е фината или по-едра дантела, в различни цветове, с която може да я облепите. Към дантелата може да прибавите по ваш избор изкуствени малки рози, да залепите късчета прежда или да измайсторите от памучен плат фигурки. Всички тези начини си заслужават!

Ефирен тюл и панделки за старите балеринки

Балеринките са сред любимите обувки за лятото, защото са леки, удобни и красиви. Идеалната декорация за тях са панделките от памучен, дантелен или друг ефирен плат. Ако пък ги смятате за скучни, можете да освежите балеринките с цвете от тюл, което да залепите на тях или пък да оформите интересна, асиметрична фигура. Определено ще станат нестандартни и запомнящи се!

Пайети, шипове, капси и ципове за високите обувки

Вместо да стоят с месеци в шкафа, извадете любимите си поостарели високи обувки и ги направете бляскави и зашеметяващи с декорация от пайети, метални шипове и малки ципове. Това ще им придаде една идея бунтарски и алтернативен вид и с тях бихте могли да отидете дори на рок концерт.

Ако пък искате да ги освежите за наближаващото лятно парти на открито, покрийте ги изцяло с шарени капси и им сложете една огромна панделка в ярък цвят. Които и от тези начини да изберете за да освежите старите си обувки, няма да съжалявате!

Автор: Линда Николова

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via