Необясними случаи в медицината

Въпреки огромния си напредък през последните години медицината все още не може да обясни и лекува редица болести, а някои редки състояния са шокиращи, дори куриозни за науката.

Ето някои примери:

Човекът, който не чувства студ.

Холандецът Вим Хоф не случайно е наричан Айсмен. На него никога не му е студено, дори не трепери независимо от околната температура. Вписан е в рекордите на Гинес като човекът стоял най-дълго време в лед. Ходи бос в снега, по къси гащи изкачва Монблан и Килиманджаро. Неговото обяснение е, че може съзнателно да контролира нервната си система и реакциите на имунната си система.

Британец се тъпче с храна, но не дебелее.

Мечтата на всяка жена, ще кажете, но всъщност той страда от рядко заболяване (липодистрофия), при което тялото му гори мазнините изключително бързо. Болестта се проявява по различен начин. Е. Пери бил пълничко дете, но когато бил на 12 години за 2-3дни буквално се стопил. Сега се тъпче с големи количества калорични храни, но е слаб като вейка. Много хора му завиждат, но той твърди, че се чувства зле от болестта си.

Момчето, което никога не спи.

Рет Ламб стои буден 24 часа. В началото това изумявало лекарите и родителите му, докато след изследвания се установява, че страда от мозъчна малформация, която му пречи да заспи. Най-интересното е, че въпреки това детето е жизнено и енергично като всички на неговата възраст. Описани са още няколко такива случаи, като този на човек от Куба, доживял преклонна старост въпреки безсънието.

Жена, която помни всичко.

Учените описват случая като запазват анонимността на жената, за да не се превърне в атракция. На 40 годишната жена е достатъчно да се каже дата и час преди 20 години например и тя с пълни подробности описва какво се е случило, дори помни какво е било времето тогава и какви новини са излъчвани по телевизията. Нейното състояние е толкова необичайно, че за него било измислено име – хипертимистичен синдром.

При всяка емоция – припадък.

25-годишната Кей Ъндърууд припада дори като се усмихне! Тя страда от рядката форма на катаплексия, при която рязко се губи мускулния тонус и човек пада. Интересното в нейния случай е, че припадъците се предизвикват от емоции, както положителни, така и отрицателни – веселие, гняв, страх, изненада. Болестта обикновено се съчетава и с нарколепсия – състояние, при което човек неочаквано заспива, независимо къде се намира.

Обрив от мобилен телефон.

Повечето хора не могат да си представят живота без новите технологии, но 40 годишната Деби Бърд е принудена да се откаже от всички удобства на съвременния свят. Тя е толкова чувствителна към електромагнитните полета, създавани от мобилни телефони, компютри, микровълнови печки, телевизори, че щом мине покрай тях, очите и кожата й се зачервяват, лицето подпухва и получава сърбежи. За да е добре, тя е принудена да създаде в дома си „свободна от електромагнитни полета зона”.

42-годишна жена страда от натрапчиво желание да гълта предмети. Тя отишла на лекар с оплакване от дискомфорт в корема. При изследване и последваща операция са извадени от стомаха й 2533 дребни предмета, 930 от които топлийки. А при друг случай от корема на човек е извадено кълбо от косми тежащо 2.350 кг. Той страда от болест, при която хората имат непреодолимо желание да ядат коса.

Най-високата телесна температура е измерена през 1980 г. на Уили Джонсън от Атланта – 46.5 градуса!

По всички правила на медицината несъвместима с живота! Уили е изписан жив и здрав след 20-дневно лечение.

Най- ниската телесна температура е измерена на двегодишно момиченце от Канада – 14.2 градуса.

Тя престояла дълго време при минус 22 градуса. Напук на медицината и тя оживяла.

Следвайте ни в социалните медии