Не използвайте смартфоните си под 0 градуса

Много производители съветват да не ползваме смартфоните си под 0 градуса, тъй като тогава е много вероятно да срещнем проблеми с батерията и някои функции.

От iPhone дори съветват да не сменяме рязко температурата, на която се намира устройството, защото е възможно да се образува конденз, който му влияе изключително зле.

Причината за преждевременното падане на батерията се дължи на спецификата на литиево-йонните батерии, които макар да нямат нужда от пълен заряд и се презареждат бързо, не се справят добре с ниските температури.

В тази връзка, фенове на iPhone са направили експеримент и при отрицателни температури за 30 минути батерията на телефона спада с 14%, докато при положителни загубата е едва 1%.

В такъв случай, какво да правим зимата?

Със сигурност, няма универсално решение, но добро начало е подходящ калъф. Можем също да го носим на по-топло място – във вътрешен джоб на якето или чаната, да го вадим значително по-рядко, като за целта можем да ползваме слушалки.

Изобщо, избягвайте да го изкарвате навън, а когато се приберете не го слагайте до отоплителен уред – позволете му сам да се адаптира към температурата, за да не се появи и конденз.

Добър подход е да носите и външна батерия със себе си, за всеки случай, но имайте предвид, че студът влияе и на нейния заряд.

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via