Напрежението във Войводиново се възвърна

Отново на протест излизат тази вечер жители на пловдивското село Войводиново.

Недоволството им този път е заради условните присъди на двамата мъже, пребили в началото на януари 33-годишния ефрейтор Валентин Димов, съобщава Дарик.

Протестът на хората от Войводиново е насочен срещу ниските, според тях, присъди на братята Борис и Асен Пакетови. Двамата се признаха за виновни за нанасянето на средна телесна повреда и сключиха споразумение с прокуратурата, което бе одобрено от съда. В четвъртък 18-годишният Борис получи 1 година условно с тригодишен изпитателен срок, а 22-годишният му брат Асен – 3 години условно с 5 години изпитателен срок.

Кметът на село Войводиново Димитър Тосев заяви, че не могат да променят окончателното решение на съда, но хората имат право на възмущение и той ще ги подкрепи.

“Трябва да има по-строги наказания, за да са превенция за останалите. Очаквах по- високи присъди, за това ще има и гражданска позиция по случая”, заяви Тосев.

Протестът ще е от 19:00 ч. пред кметството на Войводиново, като кметът на селото ще съобщи на хората как вървят делата в Административния съд срещу заповедите за бутането на незаконните ромски постройки.

Следвайте ни в социалните медии