Нана се подлага на операция!

Пред Гала в предаването на “На кафе” водещата на “Съдебен спорт” Нана сподели, че на 14 май ѝ предстои поредната операция.

Нана ще се подложи на интервенция, при която ще бъдат премахнати яйчниците ѝ. “Когато човек иска да живее, е готов на всичко”, сподели Гладуиш.

Нана си припомни как миналата година на 29 май, когато за втори път е получила диагнозата рак на гърдата, ужасът ѝ бил двоен, защото след малко повече от месец семейството ѝ разбира, че сестра ѝ Мартина има тежко метастазирало заболяване.

Оттогава двете провеждат химиотерапия, лъчетарапия, а сестра ѝ е била и оперирана. Оказва се, че и двете са носителки на генна мутация, която ги поставя в риск от рак на гърдата и рак на яйчника.

“Действително е изключително важно жените да ходят на лекар. Ракът на яйчника е изключително коварен”, сподели сестрата на Нана.

Гладуиш разказа още, че сестра ѝ се е била подложила на пълна хистеректомия преди четири години, с което рискът от заболяване намалил, но не е бил премахнат на 100%.

В България фондация “Една от 8” отбелязва за втори път този ден. Нана и нейните сътрудници от фондацията се бяха подготвили със синьо-зелен грим.

 

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via