Нана се подлага на 2 тежки операции

Нана Гладуиш преди броени дни съобщи, че е приключила с курса си по химиотерапия успешно.

Тепърва обаче й предстояла най-тежката битка с рака на гърдата, който я повтори няколко години, след като успя да пребори диагнозата за пръв път.

Водещата на „Съдебен спор“ до три седмици щяла да разбере датата на първата операция, която я очаквала. Сложната интервенция се налагала, защото този път наблюдаващите я онколози предприели друг вид лечение.

Те я посъветвали да се подложи първо на неоадювантна химиотерапия, която не лекува тумора, а помага единствено да се смалят размерите му.

Наложителна била при пациенти в напреднал стадий, когато злокачествените образувания засягали и други тъкани, а оперативната намеса била твърде рискова. Изтощителните вливания дали положителен резултат при Нана, но тв звездата все още не била обнадеждена. След премахването на тумора възстановителният период щял да бъде критичен и хирурзите имали съмнения как ще го понесе.

Макар да продължава да е на екран, Гладуиш преживяла унищожителните странични ефекти на химията.

Тя побързала да обръсне косата си сама, но не очаквала, че дори веждите й ще окапят. Това наложило не само да се сдобие с перука, а и с перманентни вежди, направени на принципа на татуировките.

В студиото на „Съдебен спор“ често й призлявало и се случвало записите да се отлагат, но екипът й съдействал и заснели доста епизоди напред, за да може след операцията колежката им да мисли само за лечението си, а не за работата.

Ако отстраняването на злокачествения тумор преминело успешно, до края на годината телевизионерката планирала да се подложи и на втора операция – поставяне на имплант. Въпреки че й се искало това да се случи възможно най-скоро, лекарите не разрешавали, защото имало вероятност организмът й да отхвърли силиконовата протеза и ситуацията да придобие фатален характер. Междувременно освен те и семейството й, сили в битката с рака й давала и малка икона, която Нана получила от непозната жена.

Възрастната дама подарила святото изображение на водещата в студиото на нейното предаване, където участвала. Разказала й, че е осветено и наречено специално за нея и молитвите към него ще я изправят на крака. Г

ладуиш се разстроила от жеста и споделила, че при първата си битка с коварната болест отново потърсила опора във вярата, падайки на колене пред чудотворните изображения на Христос в Израел.

Източник: Ретро

 

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via