Намерено е куче с отрязани крака до едно крайпътно заведение

История за злото и доброто. Такава е приказката на кучето Мими.

То носи същото име като четириногото, станало известно с това, че жесток човек отряза краката му преди години. Същите страдания е претърпяла и Мими, която бе намерена преди дни от Анастасия Хариту.

Жената се грижи за 26 кучета и 6 котки и не подминава животни в беда. „Имам три спасени инвалида. С едното от тях тръгнахме на разходка с инвалидна количка в Костинброд. Оказахме се атракция – хората ни спираха и се снимаха с нас, не бяха виждали подобно нещо. Един човек сподели, че е видял куче с отрязани крака до едно крайпътно заведение посока Петрохан и му е много мъчно“, разказа Анастасия.

Ден по-късно тя отишла на място, за да търси четириногото – то било там в ужасно състояние и цялото треперело. От персонала на заведението разбрала, че стои там повече от седмица и никой не се ангажирал с лечението.

„Отидохме незабавно в клиника. Искахме да знаем какво се е случило. Гръбнакът й е здрав. Лекарят е категоричен, че краката са й отрязани. Какво се е случило и кой го е направил – единствено тя знае“, обясни Анастасия Хариту.

В момента кучето се лекува. Днес е малко по-спокойно, но трябва да се овладее тежката инфекция. След това ще й бъдат направени операции и ще стане ясно дали ще могат да бъдат направени протези. Лечението на ден излиза около 70 лв., но може да падне и на 50.

Спасителката на Мими призовава всички любители на четириногите за финансова, морална подкрепа или просто за положителна енергия, тъй като лечението на кучето е скъпо, а тя се грижи за още над 20 животни в дома си.

Крайната сума, необходима за лечението й, дори и лекарите не знаят, но всичко ще бъде документирано и прозрачно. Тя се намира във ветеринарна клиника Суходол – Зооцентър, където всеки може да получи информация за състоянието й“, каза още Анастасия Хариту.

Подробна информация, снимки и сметка за дарения, можете да откриете на страницата „В помощ на Мими, кучето с отрязани крака“ във Facebook.

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via