fbpx

Намереният труп на мъж край Смолян е бил удушен!

157

Намереният труп на мъж край Смолян е бил удушен, а тялото му е престояло около 15 дни в гората.

Това стана ясно от пресконференция, която бе дадена от Окръжна прокуратура и полицията в Смолян.

Данните са въз основа на направените експертизи и аутопсия. „При направените първоначални два огледа на трупа, следи от насилие не бяха установени. При аутопсията обаче, е видяна счупена подезична кост, а смъртта е настъпила в следствие на задушаване“, коментира Недко Симов, заместник-окръжен прокурор на Смолян, предава Дарик.

Според изводите на специалистите, мъжът е бил душен. По първоначални анализи, трупът е престоял в гората около 15 дни. „Начинът, по който бе открит трупа, ни накара да работим по основна версия за умишлено умъртвяване“, добави Симов.

Според полицията, тялото е било затрупано с клони и скрито. Работи се по всички версии, включително и че мястото на откриване на трупа да не е местопрестъплението, а в последствие да е захвърлен там.

„Не изключваме никакви версии, работим по всички. Ще проверяваме и базата данни на всички издирвани лица в страната“, добави Николай Бундов, началник на РУ на МВР – Смолян.

На брифинга стана ясно още, че има заподозрени евентуални извършители, като до този момент има извършване на претърсване и изземване от помещения в Смолян, като предстоят и такива във вътрешността та страната.

„Има заподозряно едно или повече от едно лица, но на този етап не можем да дадем повече информация, за да не се попречи на разследването“, коментира зам.-окръжния прокурор.

С категоричност не може да се каже и самоличността на открития мъж, тъй като заради престояването на трупа и заради дивите животни, които са хапали главата му, той не е лицево разпознаваем.

Разследващите имат насоченост, за евентуален човек, но ще изчакат данните от назначените експертизи за доказване на самоличността и едва тогава ще го съобщят.

Според държавното обвинение, това ще стане до няколко дни. Една от версиите, по които се работи е, че намереното тяло е на бивш затворник от Смолян, на около 40 години.

Трупът бе открит на 15 април в местността „Пещерско бърце, на разклона за селата Пещера и Турян. На зловещата находка се натъкнала жена, която излязла да бере гъби в района. Тя е подала и сигнал до полицията.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...