Най-малко 23 цивилни, от които 10 деца, са загинали днес (Снимки)

Днес във въздушни удари в село, контролирано от джихадистката групировка “Ислямска държава” в североизточната част на Сирия, предаде AFP, загинаха най-малко 23 цивилни, от които 10 деца.

Нападението е било извършено в село Каср в провинция Хасака, каза Сирийският център за наблюдение на човешките права.

Засега не е известно дали ударите са нанесени “от ръководената от САЩ международна коалиция, или от иракските сили”, допълни неправителствената организация.

“Ислямска държава” загуби повечето територии, които владееше след 2014 г. в Сирия и съседен Ирак. Сега тя контролира само 5 процента от сирийската територия според френския географ Фабрис Баланш.

Сирийската информационна агенция САНА каза, че загиналите са 25 и че зад това “клане” стои водената от САЩ коалиция, предаде ДПА.

Въздушните удари съвпаднаха по време със съобщение на подкрепяните от САЩ Сирийски демократични сили, че ще подновят кампанията си за отвоюване на последната територия, останала под контрола на “Ислямска държава” край източната граница с Ирак.

Този съюз от кюрдски и арабски милиции спря настъплението си, след като Турция предприе през януари офанзива в района на град Африн в Северна Сирия.

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via