Най-добрите нощни изживявания за туристи

Когато си мислим за забавление късно вечер, това, което често ни идва на ум, са клубове в Ню Йорк, Берлин или Маями. Не сте далеч от истината, но наред с тях има и други места, на които да се впуснете в приключения и емоционални изживявания.

От проучване на биолуминесцентен залив във Виекес, до вечеря на нощен пазар в Ангкор – ето няколко идеи, с които адреналинът ви ще скочи.

Биолуминисцентни заливи, Виекес, Пуерто Рико

Тази интересна светлина се получава, когато нощем миниатюрни биолуминесцентни едноклетъчни организми изпускат синьо­зеленикава светлина при движение на водата. Запазете си нощен каяк тур, за да  видите как рибите оставят светеща следа след себе си.

Тур на лунна светлина в Йосемити, Калифорния

Разгледайте Half Dome, El Capitan и водопадите на фона на чистото небе, като запазите нощен тур. По време на двучасовата обиколка в открит бус ще имате възможност да направите и забележителни снимки.

Петра през нощта, Петра, Йордания

Discover the magic of the rock city Petra in the night! Book Petra by night Tour, ou walk through the mysterious Siq, the narrow canyon, only lit by candles and the stars, and in front of the Treasury you listen to Bedouin music and stories.

Всяка година Петра привлича милиони туристи, но за да избягате от тълпата и да видите друга страна на този забележителен каменен град, запазете нощен тур. Разходката из Сия, осветена от 1500 свещи и лунната светлина, е уникален начин да се потопите в атмосферата на древния град.

Нощен тур в Алкатраз, Сан Франциско, Калифорния

За да се избегнат тълпите и да се насладите на невероятната гледка на Сан Франциско след залез слънце, резервирайте нощна обиколка на скандалния затвор. Вижте залеза над града, докато обикаляте острова, преди екскурзовод да ви отведе около сградата на затвора и в килиите.

Тук ще имате възможност да участвате в няколко специални програми, предлагани само вечер. Този тур е сред най-популярните забележителности на града, така че не забравяйте да резервирате по-рано (билети се продават 90 дни предварително).

Източник: profit.bg

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via