fbpx

Над 2500 тежки пътни инцидента от началото на годината

От началото на годината са отчетени 2517 тежки инцидента на пътя и 247 загинали, от които 4 деца.

 

Това заяви шефът на „Пътна полиция“ комисар Бойко Рановски на редовното заседание на Комисията по проблемите на пътната безопасност, съобщиха от МВР.

Над 2500 тежки пътни инцидента от началото на годината

 

Според данните, ранените при инциденти на пътя са 3114 души. По думите на Рановски, най-уязвимите участници в пътното движение остават възрастните хора над 64 години – общо 24% от всички загинали на пътя.

Според направения анализ, причините за инциденти на пътя са все така шофирането с висока скорост, неправомерни маневри, отнемане на предимство, навлизане в лентата за насрещното движение, шофирането след употреба на алкохол и наркотични вещества.От 21 януари т.г. до 4 юни са отнети регистрационните табели и е прекратена регистрацията на 2846 моторни превозни средства, заяви още Рановски.Зам.-министърът на МВР Красимир Ципов, който председателства комисията, коментира, че усилията трябва да се насочат основно към превенцията за намаляване жертвите на пътя. Също така в училищните програми да се включат часове по пътна безопасност. Тази позиция беше подкрепена и от другите участници в комисията.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x