fbpx

МВнР: Турция е ключов партньор в миграцията, сигурността и борбата с тероризма

1 058

Екатерина Захариева се срещна с турския министър

Заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева се срещна с турския министър на външните работи Мевлют Чавушоглу в резиденцията „Чанкая” в Анкара.

 

Захариева е част от българска правителствена делегация, водена от премиера Бойко Борисов. По време на разговора Захариева и Чавушоглу обсъдиха въпроси, свързани както с двустранните отношения, така и с региона, съобщиха от МВнР.

Българската страна отбеляза, че Турция е ключов партньор в области като миграцията, сигурността и борбата с тероризма. Захариева оцени високо приноса на югоизточната ни съседка за справяне с миграционния натиск и изрази очакване доброто сътрудничество в тази сфера да бъде задълбочено още повече.

Двамата първи дипломати подчертаха, че двустранните отношения трябва да се развиват на принципите на добросъседство, взаимно доверие, както и зачитане на националните интереси на двете държави.

Отчетен бе и ръстът от 1,7% на стокообмена, който за 2016 г. възлиза на 3,5 млрд. евро. Износът ни за Турция е на стойност 1,9 млрд. евро, а вносът – 1,6 млрд. евро.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
Затвори