Мрежата прегря от тази “новина”: Край! Свърши се! Тежък инсулт покоси чудовището Джордж Сорос! (СНИМКИ)

Новината, че Джордж Сорос е получил инфаркт и е починал се споделя мълниеносно в социалните мрежи. Когато човек разглежда стената си във Фейсбук в потока вести излиза съобщение, че “Край! Свърши се! Тежък инсулт покоси чудовището Джордж Сорос тази сутрин”.

Малкото информация, която се вижда, преди да се отвори линкът е, че нещо неочаквано се е случило в 6 часа българско време. “Джордж Сорос е умрял от тежък инсулт тази сутрин, съобщават CNN и…”. Когато обаче се отвори въпросният линк, потребителите остават изненадани.

Вместо да се отвори сайт, където пише повече информация при какви обстоятелства се е достигнало до трагичния край, всъщност се зарежда блог, в който на дълго и широко се разказва история на студент от София, който уж споделя своя опит как е решил финансовите си проблеми, като прави пари онлайн.

Подобна схема не се случва за първи път. С цел да се популяризира практиката да се печелят лесни пари се споделя линк, но благодарение на опцията в социалната мрежа да се промени заглавието, текстът и снимката, коренно се променя съдържанието.

Подобна е ситуацията и с новата практика на хранениците на Сорос в България и инициативата им “фейк нюз”, където където всеки може да „произведе” собствена фалшива новина.

Все още не е ясно каква е идеята на използването на името точно на Сорос. Възможно е да е съвсем умишлено, като ответен удар. Факт е обаче, че потребителите масово коментират под новината.

За някой от тях е била нужна само тази информация, която виждат във фейсбук и са коментирали, без да отворят линка, други са се заблудили, че грешката вероятно не е умишлена и също са коментирали. Само една малка част са се усъмнили в достоверността на информацията.

 

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via