Може ли тази жена да не умре в помия?! Станка тъне в мизерия в бургаски блок, синът й я изоставил

Съдбата на 65-годишната Станка Атанасова изправи на крака жителите на блок 45 в бургаския ж.к. „Славейков“. Жената е неподвижна, потънала в урина, мизерия и погнуса, а собственият й син е заявил, че няма възможност да се грижи за нея.

“Жената не беше се хранила от вчера на обяд, изпълнявала е физиологичните си нужди в леглото… гледката е ужасяваща! Това което направих беше да я нахраня и да звънна на 112 (за памперса нямаше как да го сменя). Също и купих вода и я оставих до нея”, разказва потресен Пламен Делев.

Според изданието проблемът е изключително сериозен, тъй като жената е очевидно в безпомощно състояние и има нужда не просто от средства, храна и мебели, а от санитарна, човешка и хигиенна дейност. Тя просто има нужда от човек, който да е до нея и да я обслужва. Сигналът за мизерията на 65-годишната жена беше пуснат в социалните мрежи от Пламен Делев, който тази вечер се е отзовал и се опитал да й помогне с най-необходимото. Жената е настанена там преди 2 години, като наемът на една стая в апартамент е 155 лева, в съседната стая живее друг човек, който обаче няма нищо общо с нея.

Станка Атанасова е пенсионерка, до скоро се е грижила добре за себе си. Преди дни обаче е паднала в банята и е счупила крак. Била е приета в болницата, а след изписването си, е върната обратно в жилището. За такъв човек обаче трябва да се грижат близките или те да осигурят друга медицинска, санитарна или т.н. помощ. Синът на Станка – Живко, обаче обяснил по телефона на портиера, че няма пари и не може да поеме грижите за майка си. Хората се опитват да се свържат и с други нейни близки, но до този момент – без успех.

„Ние не сме болнично заведение. Жената има необходимост наистина от медицинска грижа, от смяна на превръзки, на памперси, на почистване вътре в стаята. Ние не може да осигурим това. Управителката направо се чуди какво решение да вземе“, коментираха тази вечер служители на 18-етажния блок, който е като общежитие и стаите се отдават под наем. Всъщност Станка е в добро общо състояние, добре е с ориентацията, просто няма как да се обслужва и има нужда именно от такъв човек до нея. За съжаление никой от близките й не го осигурява.

Съдбата на Станка поставя много въпроси. А къде са близките й???? Синът Живко тази вечер не отговори на позвъняванията ни. За съжаление аз нямам време и възможност да продължа лично грижата и ако не се обединим, жената я очаква летален край, а и от слуховете, които се чуваха, управителката искала да гони жената и обвинила приелия я портиер. Свързахме се със сина и Живко, живеещ в Созопол но той каза че нямал възможност да се погрижи и помоли да се разгласи случая.Жената е настанена в стая 52, моля който има възможност сутринта да отиде, да смени памперса, да я нахрани,аз вечерта ще мина, НО…“

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via