Момиче с ангелско лице накара приятеля си да се самоубие със SMS

Зло момиче, което окуражило приятеля си да се самоубие на паркинг, ще отиде в затвора. Това постанови апелативният съд в Масачузетс.

Мишел Картър, която сега е на 22 години, била само на 17 години, когато засипала 18-годишния Конрад Рой с текстови съобщения, които според прокурорите го довели до самоубийство, пише “Мирър”.

“Накрая ще бъдеш щастлив в небето. Няма да има повече болка. Добре е да се страхуваш и това е нормално”, гласи едно от съобщенията.

“Искам да кажа, на път си да умреш. Мислех, че искаш да направиш това. Времето е подходящо и ти си готов – просто го направи, скъпи”, е написано в другото.

Картър е осъдена за непредумишлено убийство на две и половина години през 2017 г. и й е наредено да служи поне 15 месеца. Тя обаче остана свободна, докато процесът на обжалване продължи. Сега най-сетне висшият съд на Масачузетс потвърди присъдата, което означава, че Картър трябва да отиде в затвора.

Рой се самоубил на паркинг на около 60 мили южно от Бостън през 2014 година. Той напълнил паркирания си камион с въглероден оксид от генератор, който беше закачил. Прокурорите представиха доказателства, които показват, че Рой е напусналл возилото за кратко, след като било претоварено с изпаренията, но се върнал, след като Картър го подканила да го стори.

“Доказателствата срещу подсъдимата доказаха, че с нейното безразсъдно или безотговорно поведение тя е причинила смъртта на жертвата чрез самоубийство”, пише съдията Скот Кафкер за единодушния седемчленен съд.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via