Момче отпразнува своето пълнолетие като си направи всички ваксини (Видео)

18-годишният Итън Линденбергер от Охайо отпразнува своето пълнолетие като си направи всички ваксини, които през годините не са му били поставяни, научаваме от bTV. Новината обиколи американските медии, след като стана ясно, че в щата Вашингтон има епидемия от морбили.

Майката на момчето Джил Уилър не ваксинирала сина си, след като разбрала, че е възможно да се откажеш от задължителната имунизация. Итън има братя и сестри на възрасти 16, 14, 5 и 2 години, които също не са ваксинирани. 16-годишното дете от семейството също иска да се ваксинира, но тъй като е непълнолетно, не може да направи това без съгласието на родителите си.

 

След като Итън взима решението да се ваксинира се обръща към потребителите в “Редит”, за да разбере къде трябва да отиде, за да си направи ваксините. В интервю за американски медии момчето каза, че се притеснява най-много за 2-годишната си сестра.

“Къса ми се сърцето като се замисля, че може да се разболее от морбили и това ще е”, коментира той.

В интервюто Итън обясни също какво е мнението на родителите му за ваксините.

“Родителите ми смятат, че ваксините са някакъв правителствен заговор. Това е глупаво и съм имал безбройни скандали с тях на тази тема. Заради техните вярвания аз никога не съм бил ваксиниран – един бог знае как съм останал жив”, коментира момчето.

Видео:

Следвайте ни в социалните медии