Младен Маринов с нови разкрития за ареста на Северин

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов разкри детайли за проведената съвместна операция с германските власти по отношение на задържането на Северин Красимиров, който уби телевизионната водеща от Русе Виктория Маринова.

“Характерът на това престъпление придоби международен отзвук. След получаване на по-конкретни данни за извършеното престъпление, на 9 октомври беше издадена европейска заповед за арест на заподозряния за престъплението”, каза вътрешният министър по време на парламентарния контрол.

“На немските служби са били предоставени възможните 3 адреса, където се укрива лицето.”

“Немските служби бяха уведомени за високата обществена опасност на издирваното лице, както и на възможността той да се укрие. Те сформираха група за издирване на укриващото се лице”, каза министърът.

“В реално време беше обменяна информация с германските власти. Именно в такива случаи личи какво означава европейска система за сигурност. В рамките на 9 – 10 часа имахме изключително активна комуникацията с германските колеги”, каза той.

“Незабавната реакция на всички звена доведе до успешното задържане на извършителя. Оценката за работата на областната дирекция на МВР Русе по този случай е отлична”, каза Младен Маринов.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x