fbpx

Млада жена спи при минусови температури на улицата в Силистра, отказва всякаква помощ (СНИМКИ)

Със свити сърца се събуждат жителите на централен квартал в Силистра през последните две седмици,  за да проверяват жива ли е тяхната „съседка“, нощуваща под открито небе.

Младата жена, на видима възраст около 30-те години живее в междублоковото пространство по пейките на детска площадка от пролетта, разказаха свидетели на нечовешкия й живот.

И ако в топлите месеци притеснението им било от липсата на хигиена и дори опасността от зарази, то сега всички се опасяват жената да не измръзне, след като от началото на месеца температурите през нощта и през деня започнаха да падат до минус 5-6 градуса, съобщава „Булфото“.


Въпреки това всички помагат с храна, дрехи и завивки. На жената е предлагано и обзаведено за живеене сутеренно помещение, в което поне да изкара зимата. Още през лятото за проблема са сезирани местните власти, социалните служби, а отскоро и прокуратурата, но мерки не се вземат, недоумяват силистренци.

Проблемът според отговорните фактори бил, че жената отказвала всякаква помощ и не искала да се мести. Затова никой не можел насила да й помогне. Юристи коментираха, че казусът е „заплетен“, но си имало начини да бъде решен.

Макар да не е опасна за околните, в тежките климатични условия тя започва да става опасна сама на себе си, което според психолози е друга форма на самоубийство и мерки трябва да се вземат.

Според жителите в квартала тя била интелигентна, говорела два езика – английски и гръцки и от редките контакти се разбрало, че е работила в чужбина като гледач на кучета. По неофициална информация била родом от съседно на Силистра село, а баба й имала апартамент в града.

„С поведението си наказва цялото общество, което гледа отстрани страданията й, но същевременно сякаш е безсилно да стори нещо полезно“, заяви жена, която сутринта й донесе буркани с храна.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x