Митьо Очите се отърва от Георги Илиев

Основен свидетел на прокуратурата срещу Димитър Желязков – Митьо Очите, е поискал да се отметне от показанията си срещу несебърския мафиот заради постъпили заплахи за живота му – пише в. „Уикенд“, позовавайки се на свой източник в специалните служби.

Притисканият от мутрите на Желязков е 37-годишният бургазлия Георги Илиев, който пропя срещу някогашния си шеф – отбелязва изданието.

Свидетел №1 срещу Митьо Очите е бил подложен на тежка психологическа атака, след като е бил тайно освободен от бургаския арест на 14 март, дни преди Специализираната прокуратура да внесе в съда обвинителния акт срещу бандата на Желязков.

На мобилния телефон на Илиев постъпили серия от обаждания от румънски, английски и сръбски телефонни номера, както и съобщения, на които неизвестни засега лица пращали снимки с точната локация на жилищния му блок, свалена от „Гугъл мапс“, и заплашвали, че ще го гръмнат.

Заради заплахите пропелият срещу мафиотския бос поискал да оттегли показанията си даже под угрозата да му бъде повдигнато обвинение за лъжесвидетелстване. Все пак криминалистите са успели да разубедят Илиев да се оттегли от процеса, като са го поставили под постоянна полицейска охрана. Според запознати заплашваният е настанен в тайна квартира в София, където ще остане за неопределено време.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via